Dílo Josefa Bolfa a Votěcha Rady ve virtuální realitě na významné platformě pro VR v umění.

Spannungsbogen vznikalo postupně mezi lety 2015/2019. Zpočátku jako součást šestidílné virtuální reality Galerie Na shledanou. Postupně jsme se jej rozhodli oddělit a propagovat zvlášť.
Podílel se na něm malíř Josef Bolf, sochař, architekt a 3D grafik Vojtěch Rada, v české verzi slovem doprovází přímo Josef Bolf, s anglickou nám pomohl Karel Lavír Skalický, hudbu připravil ba:zel (Daniel Vlček a Ewelina Chiu), produkce a režie Jan Freiberg.


Spannugsbogen je scénou z fialového sídliště na základě existenciálních obrazů Josefa Bolfa. To se stává v digitálním prostředí dějištěm pro existenciálně vypjaté bloudění. Nadchody ani podchody nikam nevedou. Jediné otevřené dveře ústí do útrob temného paneláku. Tmavými chodbami do ponurého bytu, kde leží mezi digitálním nábytkem digitální mrtvá zvířata. Na zdi uvidíte obraz, vstoupíte li do něj, ocitnete se v pokoji zabydleném tragickými postavami z Bolfových obrazů. Autorem audioprůvodce je Josef Bolf. V jeho slovech se otevírá postapokalyptická scéna, situovaná do dob jeho dospívání, do období hrozeb z celosvětové nukleární války, která naši socialistickou generaci husákových dětí strašila ve snech.

Spannungsbogen nyní naleznete na platformě Radiance, která je podstatnou digitální encyklopedií virtuální reality v umění.

https://www.radiancevr.co/artists/josef-bolf/