Zachráním sýkorku. Galerie prodává siluety dravců na okna, které zachraňují život.

Galerie Na shledanou prodává samolepicí siluety dravců, které zachraňují život drobným ptáčkům. Můžete si vybrat z osmi typů ve čtyřech velikostech. V pískované, černé,  zlaté a rovněž v podobě UV folie, která propouští světlo, ale ptáci ji vidí jako překážku. 


Výrobce samolepicí folie garantuje životnost mezi pěti a sedmi lety. Siluetami lze jednoduše polepit jediné okno nebo třeba celý dům. Lze je využít jako systémové řešení pro velké budovy -  jsme schopni navrhnout vizuální řešení velkých ploch a to  jednak kombinací různých velikostí siluet dravců, ale také vytvořit na míru
například abstraktní struktury od současných umělců a designerů. Ptáčky totiž neodradí od nárazu dravec, ale jakákoli vizuální překážka na skle.

Ceny jsou srovnatelné s cenami jiných výrobců siluet. Oproti  nim však nabízíme uměleckou hodnotu (návrh od malíře Jana Pražana)  - propracovanější tvar a detaily - vytváříme ekologický design.  Nákupem můžete podpořit provoz Galerie Na shledanou, která jako jediná v ČR důsledně pracuje s tématikou smrti a ekologie.

Fotky z realizací


Upoutávka na siluety v Respektu


Realizace
První byla prosklená fasáda naší Galerie Na shledanou. Siluety dravců jsou od podzimu 2016 na oknech budovy SOŠ v Blatné. Letos na jaře jsme odeslali zásilku 120 siluet do Kalifornie, kde se o dům na pobřeží zabíjejí kolibříci. Chystáme malou zakázku do Číny a do Texasu.

Příběh
O velké plochy skel Galerie Na shledanou se ročně zabíjelo mnoho ptáků. Abychom je ochránili, požádali jsme malíře Jana Pražana o návrhy siluet dravců, které ptáky od náletu na sklo odradí. Na několik desítek metrů skel jsme v létě  2016 nalepili siluety desítek malých a velkých dravců.

Podle odborníků na ochranu ptactva je důležité pokrýt skleněné plochy v co největší ploše.

Bližší informace:  Jan Freiberg +420777117463 freiberg.freiberg@gmail.com.
Užitečné odkazy:
http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ornitologe-spustili-kampan-bezpecne-zastavky-chteji-chranit-ptaky-pred-narazy-do-prosklenych-zastavek
http://www.knih-st.cz/sites/default/files/kompost-06-15.pdf